فناوری های ساخت ایران

 

ششمين کنگره ملي گياهان دارويي برگزار مي شود

ششمين کنگره ملي گياهان دارويي با مشارکت ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري 19 و 20 ارديبهشت ماه 1396 در تهران برگزار شد.

اين کنگره در چند محور علوم پايه، کشاورزي و منابع طبيعي، داروسازي، پزشکي و دامپزشکي، صنعت و اقتصاد برگزار شد  که در علوم پايه رشته هاي گياه شناسي، فيتوشيمي، بيوشيمي، ژنتيک، اثرات بيولوژيک و بيوتکنولوژي و در داروسازي، پزشکي و دامپزشکي حوزه هاي طب سنتي، اثرات فارماکولوژيک، اثرات باليني و فرمولاسيون و کنترل مطرح هستند.

در کشاورزي و منابع طبيعي اکولوژي، فيزيولوژي گياهي، اهلي کردن و اصلاح، بيوتکنولوژي، کشت و زراعت، فرآوري اوليه پس از برداشت، مکانيزاسيون و فناوري برتر مورد بررسي قرار گرفتند و در صنعت و اقتصاد نيز موضوعات مورد بررسي مربوط به بازرگاني گياهان دارويي و فرآورده هاي آن ها، توليد فرآورده هاي گياهان دارويي، نوآوري در توليد محصولات راهبردي، نظام کيفي و توليد محصولات باکيفيت و انتقال فناوري و توليد محصولات گياهي مطرح بود. دوره هاي پيشين اين کنگره به ترتيب در کيش، دانشگاه شهيد بهشتي تهران، دانشگاه فردوسي مشهد، سالن همايش هاي رازي تهران و دانشگاه علوم پزشکي اصفهان برگزار شده بود.

اعضا کميته هاي اين کنگره را اساتيد دانشگاه، اعضا شوراي ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و نمايندگاني از سازمان هاي مرتبط تشکيل مي دادند.

 

کشف استعدادهاي نوآورانه، هدف برگزاري جشنواره هاي رويش

دکتر منتظر با تاکيد بر اين که کشف خلاقيت هاي ذهني و استعدادهاي نوآورانه مهم ترين هدف برگزاري جشنواره هاي رويش است، گفت: «امروزه اختراعات جهاني در يک نظام هدفمند ناظر به بازار و متصل به نوآوري اقتصادي طراحي و خلق مي شود.»

معاون برنامه ريزي و نظارت بنياد ملي نخبگان در روند برگزاري جشنواره رويش دماوند با اشاره به ضرورت حمايت از جامعه نخبگاني، گفت: «آنچه وجهه همت بنياد ملي نخبگان است، شناسايي و پشتيباني از اقشار مختلف نخبگاني است.»

وي با اشاره به لزوم گسترش همکاري و تعامل با دانشگاه ها و دستگاه هاي ديگر، افزود: «در سه  سال گذشته همکاري خوبي بين بنياد ملي نخبگان و دانشگاه آزاد اسلامي صورت گرفته که همين موضوع، دستاوردهاي خوبي براي کشور به ارمغان آورده است.»

منتظر با بيان اين که کشف خلاقيت ذهني و استعدادهاي نوآورانه يکي از مهم ترين اهداف بنياد ملي نخبگان از برگزاري جشنواره هاي رويش است، ادامه داد: «بنياد در تلاش است بتواند بستري را فراهم کند که در يک بازه زماني سه تا پنج ساله اختراعي که مبتني بر توان و خلاقيت ذهني مخترع و ناظر بر نيازهاي کشور است، به شرکتي دانش بنيان و محصولي بازارمحور تبديل شود.»

وي با اشاره به روند هدايت و حمايت از اخترعات برگزيده، گفت: «در مرحله اول، فرد مخترع با مقرراتي آشنا مي شود که بتواند به شخصيتي حقوقي و شرکتي نوپا تبديل شود. ضمن اين که اختراع از حمايت هاي مالي برخوردار مي شود تا بتواند اختراع خود را به محصولي نيمه صنعتي تبديل کند. اين فرايند بين 9 تا 18 ماه زمان مي برد. تمامي اين حمايت ها، مشاوره ها و پشتيباني مالي از طريق بنياد صورت مي پذيرد. در گام بعد، تلاش بنياد اين است که شرکت تأسيس شده را به شرکتي دانش بنيان تبديل کند و محصول را به شکل کاملا صنعتي شده و تجاري شده تبديل کند. اين فرايند نيز بين 10 تا 20 ماه طول مي کشد.»

منتظر تصريح کرد: «تمام هزينه ها و پشتيباني هاي لازم براي رسيدن اختراع به شرکت دانش بنيان و بازارمحور توسط بنياد ملي نخبگان تأمين مي شود و تنها دارايي فرد مخترع، ذهن خلاق و نوآور اوست؛ بنابراين برگزيده  شدن در جشنواره اختراعات رويش نه تنها پايان کار نيست، بلکه آغاز راه مخترع است.»

معاون برنامه ريزي و نظارت بنياد ملي نخبگان با بيان اين که طبق آمار جهاني از هر هزار اختراع فردي، تنها سه اختراع به بازار مي رسند، بيان داشت: «بنياد ملي نخبگان علاوه بر اعطاي تسهيلات توانمندسازي و فراهم  کردن بستر لازم براي تبديل اختراع به شرکت دانش بنيان، تسهيلات ديگري نيز مانند امتياز در جدول جايزه هاي تحصيلي براي دانشجويان و تسهيلات نظام وظيفه تخصصي براي دانش آموختگان در نظر گرفته است، اما مهم ترين هدف مخترع بايد تبديل اختراع به شرکتي دانش بنيان و حضور در بازار اقتصادي باشد؛ البته در کنار آن مي تواند از تسهيلات ديگر نيز برخوردار شود.»

هشتمين جشنواره رويش دماوند و ششمين جشنواره ملي مخترعان دانشگاه آزاد اسلامي به مدت سه  روز در محل دانشگاه آزاد اسلامي واحد مرکز برگزار شد.

 

رشد فناوري هاي همگرا

هفتمين کنفرانس بين المللي علوم شناختي از 12 تا 14 ارديبهشت ماه همراه با پانل هاي تخصصي، ارائه مقالات و سخنراني هاي دانشمندان بين المللي اين حوزه و با حضور دانشجويان و اساتيد حوزه علوم شناختي در سالن همايش هاي رازي برگزار شد.

سورنا ستاري در آيين گشايش اين همايش گفت: «رشد فناوري هاي راهبردي مستلزم ايجاد يک ساختار منسجم و برنامه ريزي راهبردي در مقاطع دانش آموزي، دانشجويي، شرکت هاي دانش بنيان و پژوهش هاي کاربردي است.»

وي با اشاره به حمايت معاونت علمي و فناوري از ستادهاي پانزده گانه فناوري هاي راهبردي افزود: «حوزه علوم شناختي با گستردگي و دربرگيرندگي بالايي که در تعامل با حوزه هاي گوناگون فناوري هاي راهبردي دارد، مي تواند حرکت کشور به سوي قله هاي پيشرفت را ممکن کند.»

وي ادامه داد: «علوم و فناوري هاي همگرا که علوم شناختي از پايه هاي آن به شمار مي رود، مي تواند افق هاي جديدي را در مفاهيم اساسي و راهبردي بگشايد.»

ستاري با اشاره به حمايت از رشد فناوري هاي همگرا توضيح داد: «توسط ستاد علوم و فناوري هاي شناختي، اقدامات خوبي براي حمايت از فعالان حوزه فناوري هاي همگرا صورت گرفته است که توجه به آموزش هاي پايه، اعزام دانشجو به خارج از کشور و حمايت از پژوهش هاي شناختي و همگرا از مهم ترين اين راهبردها به شمار مي رود.»

 

المپياد بين المللي نانو برگزار مي شود

در جلسه کميته راهبري المپياد بين المللي نانو تصويب شد که نخستين المپياد با همکاري ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي در آذرماه 96 با محوريت کاربردهاي فناوري نانو در آب و فاضلاب به ميزباني تهران برگزار شود.

به دنبال امضاي تفاهمنامه برگزاري المپياد بين المللي نانو (INO) در تاريخ 27 بهمن ماه 1395، دومين جلسه کميته  راهبري المپياد با حضور نمايندگاني از روسيه، تايوان و ايران در تهران برگزار شد. در اين نشست دو روزه محوريت موضوعي، زمان بندي، آيين نامه اجرايي و مدل برگزاري المپياد مورد بررسي قرار گرفت.

در اين نشست، پروفسور وو از موسسه فيزيک تايوان(Institute of Physics, Academia Sinica)، پروفسور گوديلين از دانشگاه ايالتي مسکو
(Lomonosov Moscow State University)، پروفسور علي بيت اللهي از ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و آقاي اندري ملنيکوف از روس نانو  (RUSNANO)، حضور داشتند.

طبق توافقات صورت گرفته، موضوع اولين المپياد بين المللي نانو «کاربردهاي فناوري نانو در آب و فاضلاب» خواهد بود. اين موضوع با توجه به دغدغه جهاني موجود در حوزه آب و پساب هاي خانگي و صنعتي انتخاب شد تا نخبگاني از کشورهاي مختلف دنيا، در جست و جوي راه حل فناورانه اي بر پايه دانش نانو براي حل اين نگراني بين المللي به رقابت بپردازند.

اين المپياد در دو مرحله ملي و بين المللي برگزار مي شود و کشورهاي شرکت کننده پس از ارزيابي تيم هاي  خود در مرحله ملي، يک تيم را بر حضور در مرحله نهايي معرفي مي کنند. اولين دوره المپياد در ابتداي آذرماه 96 در تهران برگزار خواهد شد و به مدت 7 الي 10 روز ادامه خواهد داشت.

در اين نشست، علي بيت اللهي مدير امور بين الملل ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي به عنوان رئيس کميته راهبري المپياد انتخاب شد. همچنين مقرر شد کشورهاي علاقه مند تا تيرماه 96، آمادگي خود را جهت حضور در المپياد اعلام نمايند و پس از آن طي رقابت هاي ملي برگزار شده در کشور خود، نخبگان جوان و اعضاي تيم اعزامي خود را انتخاب کنند. گفتني است از هر کشور تنها يک تيم مي تواند در مرحله نهايي رقابت شرکت نمايد.

جهت آمادگي هرچه بيشتر تيم هاي شرکت کننده، دوره هاي آموزشي آنلاين و آفلاين با موضوعات علمي و فناورانه توسط اساتيد و منتورهاي بين المللي برگزار خواهد شد و قبل از رقابت نهايي در اختيار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.

رقابت در اين المپياد به صورت چالش فناورانه براي حل معضلات حوزه آب و فاضلاب با کمک فناوري نانو در عناوين پيشنهادي تيم هاي شرکت کننده خواهد بود.

در ادامه مصوبات اين جلسه مقرر شد کميته علمي اولين المپياد بين المللي متشکل از جمعي از اساتيد پيشنهادي کشورهاي عضو کميته راهبري المپياد، تا پايان تيرماه 96 تاسيس شود و به دنبال آن کميته داوري المپياد را زير نظر خود تشکيل دهد.

تاکنون چهار کشور آمادگي خود را براي شرکت در المپياد اعلام کرده اند و انتظار مي رود کشورهاي بيشتري به جمع شرکت کنندگان اضافه شوند.

 

دومين رويداد Technovest براي جذب سرمايه گذار برگزار مي شود

مرکز تجاري سازي و خدمات فناوري پارک فناوري پرديس معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، به منظور حمايت از توسعه طرح هاي شرکت هاي عضو، اقدام به برگزاري رويداد سرمايه گذاري «تکنووست» جهت جذب سرمايه براي شرکت ها کرده است.

از آن جا که تجاري سازي ايده ها و محصولات دانش بنيان هميشه يکي از سخت ترين گام هاي موفقيت شرکت هاست، از اين رو  مجموعه فن بازار بين الملل ايرانيان با حمايت پارک فناوري پرديس معاونت علمي سعي بر اين دارد تا با تبديل ايده به محصول، فرصت هاي مختلفي را براي حمايت از طرح ها، ايده ها و محصولات دانش بنيان فراهم کند و اين فرصت را در اختيار شرکت هاي فناور و دانش بنيان عضو پارک قرار دهد که با استفاده از امکانات و حمايت هاي پارک از رقباي خود پيشي بگيرند.

مرکز تجاري سازي و خدمات فناوري پارک فناوري پرديس معاونت علمي، به منظور حمايت از توسعه طرح هاي شرکت هاي عضو، اقدام به برگزاري رويداد سرمايه گذاري «تکنووست» جهت جذب سرمايه براي شرکت ها کرده است.

به همين منظور، با دسته بندي انجام شده در حوزه فعاليت شرکت هاي عضو، به صورت فصلي در هر يک از حوزه ها، رويداد سرمايه گذاري را با عنوان بازار سرمايه گذاري طرح هاي فناورانه (Technovest) برگزار مي کند.

در اين فرايند پس از شناسايي طرح هاي حوزه مورد نظر، بستر لازم براي ارائه طرح ها به سرمايه گذاران تخصصي در آن زمينه، فراهم خواهد شد.

در همين راستا، پس از برگزاري موفق رويداد اول در حوزه سلامت در دي ماه 95، رويداد دوم در حوزه طرح هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در تيرماه سال جاري برگزار خواهد شد. لذا شرکت هاي داراي طرح در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات مي توانند آمادگي خود را براي جذب سرمايه گذار به کارگزار اجرايي اين رويداد (شرکت فن بازار بين الملل ايرانيان) به شماره 76251224 اعلام کنند.

 

پانزدهمين کنگره علوم خاک ايران برگزار مي شود

پانزدهمين کنگره علوم خاک ايران با شعار خاک، سلامتي، زندگي به حمايت ستاد توسعه فناوري آب، خشکسالي، فرسايش و محيط زيست معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري 6 تا 8 شهريور 96 در دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار مي شود.

انجمن علوم خاک ايران هر دو سال يک بار با همکاري دانشگاه ها، موسسات و مراکز تحقيقاتي کشور، کنگره هاي علوم  خاک ايران را برگزار مي کند که در آن مشکلات و معضلات خاک کشور در قالب ارائه مقالات، سخنراني ها، کارگاه هاي آموزشي، گردش هاي علمي و غيره به بحث و تبادل نظر گذاشته مي شود.

خاک به عنوان مامن و ماواي کليه موجودات زنده کره زمين در هر کشور نيازمند توجه، محافظت و مديريت ويژه اي است و در اين راستاست که بسياري از معضلات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و زيست محيطي مي تواند حل شود.

ايران ما اگرچه داراي وسعت نسبتا زيادي است، ولي بيش از حدود 10 درصد از خاک آن قابل کشت مطلوب نيست و از طرفي قرار گرفتن در اقليم خشک و نيمه خشک مي طلبد که براي انجام فعاليت هاي کشاورزي و توليد محصول برنامه ريزي هاي منحصر به فردي روي اين خاک انجام پذيرد تا بتواند حتي المقدور غذاي مردم را تأمين کند، چراکه توليدات کشاورزي براي حفظ استقلال کشور يک اولويت اجتناب ناپذير است.

مشکلاتي مانند موضوع گرم شدن گلخانه اي و کاهش نزولات جوي و معضلات کنوني کشورهاي همسايه مزيد بر علت است و باعث بروز تخريب هاي بيش از پيش خاک شده و مشکلاتي مانند ريزگردها را فراهم کرده است که بايستي در يک نشست علمي و همه جانبه مورد مداقه قرار گيرد.

جامع نگري و همگرايي بخش هاي علمي و اجرايي کشور در زمينه هاي محيط زيست مخصوصا خاک، از طريق گفتمان تخصصي در همايش هاي علمي ميسر است و اين مي تواند منجر به ارائه راهکارهاي مطمئن، دقيق و پايدار براي مواجهه با چالش هاي مبتلابه جهاني و مخصوصا کشور ما باشد.

پانزدهمين کنگره علوم خاک ايران شامل همايش هاي مستقل، نشست هاي تخصصي بخش هاي علمي و ارائه مقالات و ميزگردها، نمايشگاه ها، کارگاه هاي علمي- اجرايي- حرفه اي، فعاليت هاي هنري و بازديدهاي علمي - تفريحي، مسابقات دانشجويي و برگزاري مجمع عمومي انجمن علوم خاک ايران است. از جمله اصلي ترين اهداف و برنامه هاي کنگره علوم خاک ايران مي توان به گردهم آوري متخصصين جهت ارائه مقالات و تبادل نظر پيرامون يافته اي جديد علمي - پژوهشي، ارائه دغدغه هاي مرتبطين با خاک و مسئولين اجرايي کشور و ارائه فناوري هاي نوين اخير خاک شناسي در قالب کارگاه هاي آموزشي اشاره کرد.کنگره علوم خاک ايران در محورهايي چون بيولوژي و بيوتکنولوژي خاک، فيزيک و حفاظت و روابط آب، خاک و گياه، شيمي و حاصلخيزي خاک و تغذيه گياه، آلودگي خاک، پيدايش و رده بندي خاک، مديريت پايدار خاک و محورهاي ويژه برگزار مي شود.

 

شبکه پژوهشسراهاي دانش آموزي در حوزه هوافضا ايجاد مي شود

تفاهمنامه ايجاد و تجهيز شبکه پژوهشسراهاي دانش آموزي بين ستاد هوايي و هوانوردي، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش، صندوق کارآفريني اميد نهاد رياست جمهوري و شبکه اي از شرکت هاي دانش بنيان به نمايندگي شرکت خلاقيت برتر به امضا رسيد.

اين تفاهمنامه در راستاي تسهيل دسترسي دانش آموزان کل کشور به تجهيزات آموزشي و کمک آموزشي مرتبط با علم هوافضا و ساير علوم مربوطه پس از بررسي ها و جلسات متعدد با حضور نماينده سازمان هايي همچون معاونت آموزش متوسطه وزرات آموزش و پرورش، صندوق کارآفريني اميد و شرکت دانش بنيان خلاقيت برتر، کارگزار باشگاه هوافضاي جوان ستاد هوايي و هوانوردي معاونت علمي، امضا شد.

به موجب تفاهمنامه مذکور در پژوهشسراهاي دانش آموزي واجد شرايط، در فاز اوليه اين تفاهمنامه، کارگاه هاي هواپيماي مدل راه اندازي مي شود و فارغ التحصيلان رشته هوافضا و ساير رشته هاي مربوطه با گذراندن دوره مربيگري هواپيماي مدل و اخذ مدرک مربوطه در آکادمي هوافضاي باشگاه هوافضاي جوان ستاد، پس از دريافت تسهيلات مورد نياز از صندوق کارآفريني اميد، به فعاليت در پژوهشسراها خواهند پرداخت.

 

رساله هاي دکترا محرک اقتصاد و اشتغال کشور هستند

رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي گفت: «رساله هاي دکترا محرک اشتغال و اقتصاد کشور هستند و صندوق در تلاش است با حمايت از رساله هاي دکترا گامي موثر در جهت حمايت از ايجاد اشتغال دانش بنيان بردارد.»

نصرت الله ضرغام با اشاره به تلاش 14 ساله صندوق  حمايت از پژوهشگران و فناوران که با هدف توسعه فعاليت هاي علمي و پژوهشي کشور تاسيس شده است، بيان کرد: «تقويت زيرساخت هاي پژوهشي کشور براي بنياد ملي علم ايران از اهميت راهبردي برخوردار است که در همين راستا از طرح هاي محققين، پژوهشگران و فناوراني که به تحقق اين امر کمک مي کنند، حمايت کرده و خواهد کرد.»

در کنار ساير بسته هاي حمايتي از سال گذشته به حمايت از رساله هاي دکترا نيز پرداخته شده است. ضرغام ادامه داد: «رساله هاي دکترا محرک اشتغال و اقتصاد کشور هستند و صندوق در تلاش است با حمايت از رساله هاي دکترا گامي موثر در جهت حمايت از ايجاد اشتغال دانش بنيان بردارد. در اين راستا از سال گذشته و طي اولين فراخوان 782 رساله دکترا دريافت و از 102رساله تا سقف 30 ميليون تومان حمايت به عمل آورده است.»

رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي در انتها با توجه به اطلاع رساني هاي انجام شده در خصوص دومين فراخوان حمايت از رساله هاي دکترا گفت: «اميدواريم با حمايت هاي بنياد ملي علم ايران، دانشجويان دکترا موضوعاتي کاربردي در راستاي اولويت هاي تحقيقاتي مورد نياز کشور را انتخاب کند.»

 

استقبال از دومين جشنواره سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي

دومين جشنواره ملي و کنگره بين المللي علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي در تاريخ 22 تا 24 تير ماه 1396 توسط ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در سالن اجلاس سران برگزار مي شود.

در جلسه نودم شوراي اجرايي ستاد علوم و فناوري سلول هاي بنيادي معاونت علمي، آخرين فعاليت ها براي برگزاري دومين جشنواره سلول هاي بنيادي و پزشکي بازساختي که به همت اين ستاد برگزار مي شود، بررسي شد.

براساس اعلام مسئولان برگزاري دومين جشنواره سلول هاي بنيادي و پزشکي بازساختي، تا ابتداي ارديبهشت جاري،  1102 نفر در اين رويداد ثبت نام کرده اند و 269 مقاله به اين رويداد ارائه شده است. در اين ميان 42 ثبت نام خارجي از مدعو و غيرمدعو صورت گرفته است. همچنين 41 علاقه مند در رويداد کارآفريني ثبت نام کرده اند.

اميرعلي حميديه دبير ستاد توسعه فناوري هاي سلول هاي بنيادي معاونت علمي تاکيد کرد: «مهماناني که در اين رويداد حضور پيدا مي کنند، از برترين افراد حوزه خود هستند و حضورشان در کشور براي دانشجويان و محققان فرصت بسيار خوبي است.»

وي افزود: «بايد در دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي تبليغات ويژه اي صورت بگيرد، چراکه شايد براي فعالين اين عرصه چنين فرصتي تکرارنشدني باشد تا بتوانند از ظرفيت حضور چنين انديشمنداني در داخل کشور بهره ببرند.»

 

دومين فن بازار فناوري هاي سلول هاي بنيادي برگزار مي شود

دومين فن بازار فناوري هاي سلول هاي بنيادي همزمان با دومين جشنواره ملي و کنگره بين المللي علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشکي بازساختي برگزار مي شود.

فن بازار به معناي «بازار فناوري»، محلي براي عرضه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري نزد متقاضيان و حاميان بالقوه است. فن بازار که يکي از کارکردهاي اصلي آن را «شبکه سازي فعالان علم و فناوري» تشکيل مي دهد، بازيگران اکوسيستم نوآوري شامل عرضه کنندگان فناوري، متقاضيان فناوري، سرمايه گذاران و حاميان توسعه فناوري و کارگزاران توسعه فناوري را گرد هم مي آورد.

بر اين اساس در دومين فن بازار فناوري هاي سلول هاي بنيادي، عرضه کنندگان فناوري شامل دانشجويان و اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، شرکت هاي دانش بنيان و ديگر مبتکران و مخترعان مي توانند به عنوان «عرضه کنندگان فناوري»، آخرين دستاوردهاي پژوهشي و فناورانه خود را در معرض ديد متقاضيان فناوري و سرمايه گذاران و حاميان بالقوه قرار دهند.

در اين فن بازار، هلدينگ ها و شرکت هاي بزرگ و صنعتي حوزه هاي مرتبط با سلول هاي بنيادي به عنوان «متقاضيان فناوري» و نمايندگان شتابدهنده هاي تخصصي، پارک ها و مراکز رشد، صندوق هاي توسعه فناوري و سرمايه گذاران خطرپذير به عنوان سرمايه گذاران و حاميان بالقوه حضور خواهند داشت.

همچنين يک يا چند کارگزار باسابقه فناوري نيز به منظور تسهيل شبکه سازي، مذاکره و عقد قرارداد مابين عرضه کنندگان و متقاضيان فناوري در اين فن بازار شرکت خواهند کرد و خدمات متنوعي از قبيل قيمت گذاري فناوري، مذاکره، امور حقوقي و عقد قرارداد و امثال آن را به طرفين ارائه خواهند داد.

علاقه مندان به حضور در اين فن بازار مي توانند طرح خود در يکي از محورهاي موضوعي بايوراکتورهاي سلولي جهت سلول هاي چسبنده و سلول هاي ايمني، بايوپرينترهاي سه بعدي، محيط کشت هاي سلولي و سرم هاي پايه انساني، کيت هاي جداسازي سلول ها، دستگاه هاي جداسازي سلول ها، فلاسک هاي کشت سلول هاي چسبنده، پردازشگر بافت جهت جدايش سلول ها، سازه هاي پوستي سلولار و آسلولار، زخم پوش هاي بيولوژيک و سلولي، وکتورهاي جديد انتقال ژن با کارآيي بالا، متريال هاي مهندسي بافت با اولويت هيدروژل هاي طبيعي، سازه هاي سنتتيک مهندسي بافت استخوان و غضروف، موش مدل NSG را در سامانه ثبت نام کنند تا پس از ارزيابي و تأييد کارشناسان مربوطه، در فن بازار شرکت داده شود.

تنها طرح هايي در فن بازار شرکت داده خواهند شد که به نمونه آزمايشگاهي (پروتوتايپ) دست يافته باشند، اما هنوز وارد مرحله توليد انبوه (صنعتي) نشده باشند. محصولاتي که تجاري شده و به مرحله توليد انبوه رسيده باشند، مي توانند با رعايت ضوابط در «نمايشگاه» سلول هاي بنيادي شرکت کنند. علاقه مندان مي توانند اطلاعات تکميلي در خصوص فن بازار و فرايند ثبت نام و حضور در آن را در فراخوان فن بازار که به زودي منتشر خواهد شد، مطالعه کنند.

دومين جشنواره ملي و کنگره بين المللي علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي در تاريخ 22 تا 24 تيرماه 1396 توسط ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در سالن اجلاس سران برگزار مي شود.

 

جشنواره نانو و رسانه برگزار مي شود

ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي با هدف انتخاب و معرفي برترين آثار رسانه اي سال 95 در حوزه فناوري نانو جشنواره «نانو و رسانه» را برگزار مي کند. علاقه مندان به شرکت در اين جشنواره مي توانند آثار خود را ضمن رعايت شرايط عمومي و اختصاصي تا  20 خردادماه 1396 به دبيرخانه جشنواره «نانو و رسانه» ارسال کنند. اين جشنواره در چهار بخش کلي «رسانه هاي شنيداري»، «رسانه هاي ديداري»، «مطبوعات» و «خبرگزاري ها و پايگاه هاي خبري تحليلي» برگزار مي شود.

شرايط عمومي شرکت در جشنواره به اين صورت است که آثار ارسالي بايد درباره مسائل، موضوعات و رويدادهاي مرتبط با فناوري نانو باشد. آثاري در جشنواره پذيرفته مي شود که در فاصله زماني اول فروردين ماه سال 1395 تا آخر اسفندماه سال 1395 از طريق يکي از رسانه هاي کشور اعم از رسانه هاي شنيداري، رسانه هاي ديداري، مطبوعات و خبرگزاري ها و پايگاه هاي خبري تحليلي منتشر شده باشد. هر شرکت کننده مي تواند پنج اثر را به دبيرخانه جشنواره ارسال کند. محدوديتي براي شرکت در چند بخش توسط خبرنگاران وجود ندارد و خبرنگاران مي توانند به طور همزمان آثار خود را در چند بخش به رقابت بگذارند. «شناسنامه آثار» بايد براي هر اثر تکميل و به همراه آن ارسال شود.

پس از ارسال آثار به دبيرخانه حداکثر طي سه روز «تأييديه دريافت اثر» براي شما ارسال مي شود. در صورتي که پس از زمان مشخص شده «تأييديه دريافت اثر» را دريافت نکرديد، در ساعات اداري با دبيرخانه جشنواره تماس بگيريد و موضوع را پيگيري نماييد.

 

ايران ميزبان نهمين کنگره انجمن جهاني ليزر در دندانپزشکي شد

به منظور آشنايي با تازه هاي ليزر در دندانپزشکي ايران ميزبان نهمين کنگره انجمن جهاني ليزر در دندان پزشکي SOLA  شد و نخستين کنگره جامع ليزر در حوزه دندانپزشکي در کشور برگزار شد.

با همکاري انجمن علمي پزشکي ليزري ايران و سه انجمن جهاني و بين المللي ليزر در دندانپزشکي و پزشکي معتبر جهان دانشگاه وين و سفارت اتريش در ايران براي اولين بار در سطح منطقه و ايران به منظور آشنايي با تازه هاي ليزر در دندانپزشکي برگزار شد که در کنار سخنراني ها، کارگاه هايي به صورت جنبي توسط بعضي اسپانسرها و نمايشگاه محصولات مرتبط با ليزر نيز در مکان کنگره برپا شد.در پي برگزاري اين کارگاه ها تمامي کمپاني هاي معتبر ليزر در آن حضور داشتند و علاقه مندان در بازديد از غرفه ها با آخرين محصولات مرتبط با ليزر آشنا شدند.

گفتني است در اين کنگره سه روزه سخنرانان برجسته بين المللي از کشورهاي صاحب نام در عرصه ليزر در دندانپزشکي در نهمين کنگره جهاني ليزر در دندانپزشکي SOLA و نخستين  کنگره جامع ليزر در حوزه دندانپزشکي سخنراني کردند.

کليه شرکت کنندگان در نهمين کنگره جهاني ليزر در دندانپزشکي گواهينامه اي مبني بر حضور در کنگره با امضاي رؤساي چهار انجمن ليزري بين المللي دريافت کردند.

براساس اين گزارش اولين کنگره جهاني در زمينه دندانپزشکي که در محل هتل المپيک تهران به مدت سه روز برگزار شد، هفت دانشگاه برتر کشور ازجمله دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و همين طور تمامي انجمن هاي تخصصي دندان پزشکي از حاميان اصلي اين کنگره بودند.

 

نخستين جشنواره کسب و کار کامپوزيت ايران برگزار مي شود

نخستين جشنواره کسب و کار کامپوزيت ايران با هدف فراهم آوردن زمينه تعامل بين ايده پردازان و سرمايه گذاران با  برگزاري جلسات رودر رو برگزار مي شود. ايجاد انگيزه در بين ايده پردازان و ظهور ايده هاي نو در زمينه مواد کامپوزيت، محقق نمودن اهداف اقتصاد مقاومتي با فراهم آوردن بستر گذر از فضاي توليد علم به توليد ثروت و کارآفريني، معرفي نوآوري ها و فناوري هاي به دست آمده در زمينه مواد کامپوزيتي و ترويج فرهنگ کار گروهي، تعاملات سازنده اقتصادي و رعايت حقوق مالکيت معنوي از ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره هستند.

همچنين در اين جشنواره ايده پردازان مي توانند به طرح هاي خود در حوزه کامپوزيت در کاربردهاي گوناگون که از نظر تکنيکي و امکان پذيري قابليت تجاري سازي را دارند، اما به لحاظ عدم تأمين سرمايه فرصت رشد و تبديل به محصول را نيافته اند، فرصت دوباره براي توليد و شکوفايي دهند. شرکت کنندگان در طول برگزاري جشنواره مي توانند از محتواهاي آموزشي، کارگاه ها و حمايت هاي در نظر گرفته شده بهره مند شوند.

لازم به ذکر است اين جشنواره 29 شهريورماه سال جاري در پژوهشگاه پليمر برگزار خواهد شد.

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZuDd